Tietoa palvelusta

Terveyskanavan kautta pääset tarkistamaan esimerkiksi laboratoriotuloksesi, täyttämään esitiedot ennen vastaanottoa tai lähettämään suojattuja viestejä hoitajan tai lääkärin kanssa.

Tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset, joiden avulla voit luoda itsellesi tilin sekä kirjautua omaan Terveyskanavaasi. Palvelu on maksuton ja personoitu juuri sinulle. Sen käyttööontto on helppoa, koska kattava osa terveystietojasi on ammattilaisen kirjaamina ja valmiina Terveyskanavaassa, kun päätät ottaa sen käyttöösi

Omat terveystiedot

Terveystiedot-osio sisältää kaikki oleelliset terveys- ja sairaustietosi, kuten perustiedot, diagnoosit, määrätyt reseptilääkkeet, tutkimustiedot, kirjatut riskitiedot ja rokotukset. Lisäksi voit nähdä voimassa olevat ajanvarauksesi kuntasi terveydenhoitopisteeseen. Tilillesi päivittyy automaattisesti myös ammattilaisen kanssa tekemäsi terveys- ja hoitosuunnitelma, jonka avulla voit seurata ja edistää hoitoasi.

Sähköiset lomakkeet

Terveyskanavan kautta voit myös täyttää sähköisesti lomakkeita, jotka normaalisti pyydetään täyttämään ennen käyntiä terveydenhuollon toimipisteessä.

Turvallinen viestinvälitys

Turvallisen viestinvälityksen kautta voit kommunikoida tietoturvallisesti sähköpostin tavoin sinua hoitavan ammattilaisen kanssa omaan hoitoosi liittyen.

Ammattilainen voi lähettää sinulle turvallisen viestinvälityksen kautta sovitusti esimerkiksi jatkohoito-ohjeet tai yhteydenottopyynnön. Saat uudesta viestistä sähköpostiisi herätteen, jossa ohjataan sinua kirjautumaan Terveyskanavaasi lukeaksesi viestin. Sinulle voidaan myös tarjota mahdollisuus vastata kyseiseen viestiin, jolloin voit kirjata järjestelmään hoitoosi liittyviä kysymyksiä tai kommentteja. Ammattilainen voi vastata viestiin ja keskustelu säilyy tallessa luotettavassa ja tietoturvallisessa paikassa. Asiakas voi poistaa lähettämänsä viestin, kunnes ammattilainen on lukenut sen. Kun viesti on luettu, katsotaan sen olevan käsittelyssä, eikä viestiä voi enää poistaa.

Mikäli sinulla on kysymyksiä palveluun liittyen, haluat antaa palautetta tai tarvitset tukea esimerkiksi tilin luomisessa tai kirjautumisessa, otathan yhteyttä linkin kautta Palaute ja yhteystiedot.